Ouders en Bestuur

Het is voor ouders prettig te weten dat al onze medewerkers een ruime ervaring hebben in het verzorgen van trainingen voor jeugdvoetballers en voetbalsters. Al onze trainers zijn werkzaam in het jeugd en seniorenvoetbal. Zowel bij meisjes als bij jongens. Wij zorgen voor een verantwoord, veilig pedagogisch klimaat. Ons programma is zodanig samengesteld dat uw kind wekelijks stappen kan maken. Onze visie is gebaseerd op werkvormen van de KNVB visie en Wiel Coerver methode.

Wij hebben een juiste balans gevonden in ons wekelijkse of twee wekelijkse trainingen. Naast de trainingen die uw kind bij zijn / haar club volgt zal u kunnen constateren dat uw kind zich aanzienlijk sneller ontwikkeld ten opzichte van de spelers / speelsters die geen trainingen bij Holland Soccerways volgen. Hieronder treft u enkele meningen over Jef's functioneren in de afgelopen 8 seizoenen.

 

Theun Ketelaars, maart 2013. Speler vv MVC

Jef Vels heb ik bij mijn huidige club vv MVC leren kennen als een gedreven, charismatische vakman. Met zijn communicatieve vaarheden en overtuigingskracht heeft hij een groot bereik om zijn spelers te prikkelen dan welniet tot denken aan te sporen. Dit in combinatie met zijn technisch inhoudelijk goede veldtraining neemt Jef zowel het mentale aspect als het technische aspect in ogenschouw.

Jef is een echt voetbaldier. Met zijn opgedane ervaring in de voetbalwereld in de hoedanigheid van trainer (nationaal en internationaal), begeleider en opleider van nieuw trainerstalent bij de KNVB dient hij als een onuitputtelijke bron voor de jongere generatie. Op dit moment is Jef voornamelijk actief in de voetbalwereld via zijn eigen onderneming Holland Soccerways . Holland Soccerways organiseert evenementen en cursussen om voetbal(st)-ers kennis te laten maken met het voetbal en reikt handvatten aan voor jong talent voor ontwikkeling. Jef vervuld de functie als van hoofdtrainer van vv MVC met veel positieve energie. Met zijn heldere visie zowel op het veld als daarbuiten is Jef een welkome versterking voor iedere voetbalvereniging. Dit maakt het dat ik Jef Vels ook van harte kan aanbevelen voor uw voetbalorganisatie. 

Eefje van Stiphout, 22 jaar oud. Docent LO en trainer Holland Soccerways

Van beroep ben ik docente Lichamelijke Opvoeding op een middelbare school. Ik ben dus de hele week bezig met sport en lesgeven. Al 7 jaar ben ik trainer van diverse jeugdteams bij mijn eigen vereniging, en sinds 2 jaar ben ik ook trainer bij Holland Soccerways. Ik heb me vooral gespecialiseerd in techniektraining. Dit jaar ben ik bij mijn eigen vereniging ook coördinator van de meisjesvoetbal afdeling.

Holland Soccerways staat voor kwaliteit, professionaliteit maar tegelijk ook voor erg veel plezier. De oefenstof die wordt aangeboden is altijd aangepast op de doelgroep, zodat alle spelers en speelsters zich kunnen ontwikkelen op hun eigen niveau. Hierdoor heeft iedere speler ook plezier in wat hij of zij doet.

Als trainer vind ik het erg belangrijk dat spelers nadenken over wat ze doen. Ik probeer er daarom zo veel mogelijk voor te zorgen dat spelers betrokken worden bij de oefening. Waarom gaan dingen fout, en hoe kunnen we dit oplossen. Ook de techniek training (Coerver methode) geef ik graag. Spelers krijgen zo een betere controle over de bal, en vinden het vaak leuk om nieuwe trucjes te leren. Bij Holland Soccerways krijg ik de ruimte om mijn eigen visie en manier van trainen te laten horen en ontwikkelen. Zo groeien niet alleen de spelers tijdens onze voetbalactiviteiten, maar ook ik als trainer. Ik kom dan ook altijd weer met plezier naar activiteiten van Holland Soccerways.

Tommy Geene, speler MVC 1

Ik heb Jef leren kennen als een plezierige trainer-coach, die ook privé belangstellend en medelevend is naar zijn spelersgroep. Jef ademt voetbal en weet waarover hij praat. Ondanks al zijn ervaring binnen de voetballerij durft hij zich kwetsbaar op te stellen en blijft hij nieuwsgierig naar de (voetbal)mening van zijn spelersgroep. Hierdoor ontstaat er een prima werkklimaat. Dit doet hij zonder zijn professionaliteit uit het oog te verliezen en controle kwijt te raken. De eindverantwoordelijkheid neemt hij te allen tijde op zich.

Trainingen staan altijd in het teken van wedstrijdgerichte en wedstrijdrelevante werkvormen met een goede methodische opbouw. Bovendien is er sprake van een prima verhouding arbeid-rust. Ook uit de wedstrijdbesprekingen blijkt dat Jef zich prima voorbereid tijdens zijn werk als trainer-coach. De wedstrijdbesprekingen zijn uitgebreid, maar goed wat betreft inhoud en analytisch vermogen. Hierdoor kan hij voor iedere groep een passend strijdplan maken hoe de tegenstander te bespelen.

Tamara Donkers-Plompen deelneemster Meisjesvoetbaldagen

Meiden, als je op hoog niveau en ook nog eens super gezellig een paar dagen wilt voetballen. En daarbij nog eens heel veel leren en jezelf verbeteren, dan zou ik meedoen aan de voetbaldagen voor meisjes. Onze dochter is zeer enthousiast over de trainingen van Jef Vels en zijn staf.

Ilse van de Zanden deelneemster Meisjesvoetbaldagen

Mijn ervaring met de Meisjesvoetbaldagen van Holland Soccerways is zeer goed! Drie dagen compleet verzorgde voetbaldagen waar je het helemaal naar je zin hebt en ook nog is veel leert waar je voor kwam: voetballen! Je bent met allemaal meiden die hetzelfde willen en dat is voetballen. Iets mooiers is er niet en dat drie dagen lang. Zet je open voor nieuwe dingen die je wilt leren, ik garandeer je, dat lukt bij Holland Soccerways.

Jasmijn Matthijsse deelneemster Meisjesvoetbaldagen

Vorig jaar voor het eerst meegedaan aan de meisjesvoetbaldagen van Holland Soccerways. Helemaal top!
Ik raad het iedereen aan die op zoek is naar 3 dagen gezelligheid, plezier en natuurlijk iedereen die veel wilt leren.

Walter VandenDriessche afgevaardige Gewest Oost-Brabant

Wij hebben het genoegen gehad De heer Vels bij twee gelegenheden te mogen begroeten. Jef was gastspreker bij de bijneenkomst vrouw en voetbal in ons Gewest. Ons is opgevallen dat de mening die hij had ? heeft over het voetbal in het algemeen en meer specifiek de plaats van het meisjes en vrouwen voetbal was verfrissend. De wijze waarop Jef ons gedurende anderhalf uur heeft kunnen boeien was een openbaring.

Bij een tweede gelegenheid gaf Jef een demonstratietraining met regionale meisjes onder 15 jaar.Ook nu bleek zijn gedrevenheid, kennis en vaardigheden groot te zijn. De wijze van interactie en de meisjes laten medenken was van grote invloed op de voortuit die men de meisjes tijdens die stage zag maken.

Jan van Nimwegen ex Voorzitter RKSV RHODE / netwerker KNVB

Jef's voetbalkennis naar mijn idee uitstekend. Kennisoverdracht uitstekend. Als docent uit het onderwijsveld zeer zeker goed in staat om kennis over te brengen. Open staan voor inbreng van derden : goed tot uitstekend. Vanuit mijn tijd bij Rhode hebben we diverse malen met je samen mogen werken. De inbreng van mensen van Rhode was altijd mogelijk en werd zelfs erg op prijs gesteld en gewaardeerd. Neemt altijd eindverantwoording : geen probleem. Taak van een goede docent. Kan organiseren : uitstekend. Plannnen :vooraf altijd goed uitgewerkt en goed improvisatievermogen als de planning ter plekke aangepast moet worden. Heeft altijd een plan 2 bij de hand : voor zover ik je ken was je niet voor 1 gat te vangen en had je een noodscenario indien nodig. Is een motivator : stimuleren en motiveren van spelers tijdens een training was goed. Men krijgt uitleg waarom iets fout gaat of hoe het beter kan. Jef geeft ook pluimpjes en positieve kritiek als de speler het dan goed doet. Heeft altijd tijd voor een collega : je hebt in mijn ogen altijd tijd gehad / gemaakt voor een praatje/ uitleg/ gesprek. Neemt tijd voor het gesprek, belooft zaken en komt die ook na. Ik weet in ieder geval wat ik aan je heb. Als mens : een heel fijn persoon waar ik graag mee samen werk / heb gewerkt in het verleden.

Martien van den Berg ondervoorzitter RKSV Mulo Helmond

Ik heb Jef leren kennen als een gedreven, professioneel en integer voetbaldier. In meerdere trajecten heb ik met Jef samengewerkt (KNVB, MULO getalenteerde meiden, voetbaltechnisch coördinator en bestuur MULO). Het karakter van Jef kan ik het best beschrijven als eerlijk en open maar wel recht door zee en vaak met een kwinkslag. Hij bezit een behoorlijk portie voetbalintellect. Het recht door zee zijn bevalt mij enorm en wordt meestal als positief ervaren wanneer je gezamenlijk het zelfde doel nastreeft. Wanneer je een andere mening bent toegedaan wordt dit meestal gezien als overheersen maar blijkt vaak een tekortkoming aan knowhow van de persoon zelf te zijn. Ook staat Jef open voor kritiek. Wanneer je beargumenteerd je mening weergeeft zal hij hier zeker in mee gaan.

Jef bemoeit zich binnen MULO met de getalenteerde meiden en onderbouw van de jeugd en is van grote meerwaarde voor de club. Ook begeleidt hij op positieve manier een aantal jonge jeugdtrainers. De leiders/trainers van deze onderbouw zijn over het algemeen zeer positief en de wisselwerking wordt steeds intensiever. Ook mij heeft hij als persoon geleerd om als trainer van een jeugdelftal anders op te stellen. Het communiceren aan een groep in de vragende vorm is van enorme meerwaarde. Hiervan leert de groep veel meer en zal zelf moeten nadenken over de antwoorden die moeten worden gegeven. Het blijft hierdoor langer hangen.

Een prettig persoon om mee samen te werken maar waarbij je altijd scherp moet blijven. Een kwaliteitsimpuls voor elke trainer/leider die vooruit wil denken. Een kwaliteitsimpuls voor MULO.

Saskia Nouwen Moeder van jeugdspeler Aniek

Vanaf haar 6de speelt mijn dochter voetbal in een jongensteam. Daarom vond ze het zo leuk dat ze 2 jaar geleden naar een selectietraining mocht voor het Regio 2 meisjesteam met meisjes onder 13 jaar o.l.v. Regiocoach Jef Vels. Sindsdien traint ze tijdens het seizoen gemiddeld 1x per week bij een meisjesteam. Via het Regioteam kwam ze bij het Interregioteam en momenteel speelt ze in het Districtteam voor meisjes onder 14 jaar. Het niveau van de trainingen is altijd vrij hoog. De trainers zijn zeer gedreven en leggen de lat telkens iets hoger, zodat het altijd een uitdaging is voor de meiden. Er wordt veel geleerd op het gebied van techniek, tactiek, fysiek en samenspel. De sfeer in de teams is gezellig maar ook erg fanatiek. De trainers zijn echte vakmensen die hun passie over brengen op de meiden. Zij proberen het beste uit iedere speelster te halen en ze zo naar een hoger niveau te brengen.

Marco Schriks Technisch Jeugdcoödinator RKSV Mulo
Cursus E module door Jef Vels (2010)

Namens de deelnemers van Mulo kan ik alleen maar positief zijn. Ook de samenwerking met elke deelnemers van HVV was goed te noemen. Ik denk dat de deelnemers mede door het enthousiasme en de kennis over de materie van Jef zeker het een en ander hebben geleerd en nu beter in staat zijn om een training goed op te zetten en de kinderen daadwerkelijk met de juiste oefenstof de voetbalsport machtig te maken. Momenteel hebben er in het kader van het OBC wederom een tiental mensen zich aangemeld voor een cursus, variërend van F t/m C jeugd.

Sjouk Janssen

Als JPN coördinator ben ik in de gelegenheid geweest om een een tal jaren met Jef Vels samen te werken in het KNVB jeugdplan. Ik heb Jef leren kennen als iemand die ontzettend bezeten is van het spelletje dat voetbal heet. Zijn enthousiasme voor het voetbal straalt er van alle kanten af en brengt dat ook over naar zijn collega's. Hierdoor haalt hij bij iedereen het beste naar boven wat belangrijk is voor de voetbalontwikkeling van het kind. Professionaliteit staat hoog in zijn vaandel. Immers het belangrijkste is de "Voetbalontwikkeling van het kind" Hij is eerlijk, kritisch en confronterend, hierdoor zijn de trainingen/wedstrijden van een hoge kwaliteit. Wil je jezelf als speler/speelster ontwikkelen dan is dit een prima gelegenheid.

Geert Kerkhof Jeugdvoorzitter RKVV Erp

Jef Vels heeft van september tot eind december 2010 bij RKVV Erp een opleidingstraject verzorgd voor de F trainers. Deze opleiding bestond uit het verzorgen van de trainingen voor de F teams. Opzet van de cursus was om de trainers duidelijk te malen met wat voor doel ze voor de groep staan en hoe ze om moeten gaan met deze leeftijdscategorie .Hierbij werden de F trainers geïnstrueerd hoe ze een training moeten voorbereiden en verzorgen. De opleiding bestond uit een praktisch en theoretisch gedeelte .Om de twee weken werd na afloop van de trainingen een theoretische bijeenkomst georganiseerd zodat het praktische en theoretische goed op elkaar aansloten. De cursus heeft zijn vruchten afgeworpen wat blijkt uit een zestal trainers die van ons een certificaat hebben ontvangen. Het betreft het intern F pupillentrainer certificaat . Wat nog belangrijker voor ons was is dat er uit deze groep ook een persoon is voortgevloeid die na december de taken van Jef overneemt alom een geslaagde cursus .

Cees Adriaanse Jeugdvoorzitter sv Deurne

Jef Vels heeft bij onze club sv Deurne een tal bijeenkomsten verzorgd. Informatieavond over de verschillende KNVB-cursussen was goed: - Alle mogelijkheden werden geschetst - Er wel een reëel beeld gegeven van de hoeveelheid werk. De filosofie van de KNVB-opleidingen werd duidelijk voor het voetlicht gezet. Informatie over Hoofd opleidingen: Jef vertelde summier over wat een Hoofd Opleidingen kan bijdragen voor een vereniging. Jammer dat er te weinig alternatieven tegen elkaar gezet werden. Het was dus meer een info-avond voor mensen die overwegen om een cursus Hoofd Opleidingen te gaan volgen

Algemeen hoe ik Jef ervaren: - Enthousiast - Betrokken - Deskundige opleider. Jef is interger en kan zich kwetsbaar opstellen.

HVV Helmond

In het seizoen 2010-2011 heeft regiocoach - docent opleidingen, Jef Vels, binnen een traject Interne opleiding / begeleiding (VTVO) onze jeugdtrainers gedurende 70 uur geschoold / begeleid. Zijn kennis van zaken, zijn aanstekelijke enthousiasme en bovenal de kundigheid om in alle geledingen een juiste weg te vinden, heeft onze jeugdafdeling uitsluitend positief geholpen.

 

/
JoomSpirit