Veldhovense kids genieten van Jeugd voetbalcircuit

Sport en plezier in de strijd tegen kanker

VELDHOVEN, 19 oktober 2014 – Op de zonovergoten voetbalvelden van RKVVO vond afgelopen zaterdag een speciaal Jeugd voetbalcircuit plaats als onderdeel van de actie ‘Sportief, plus voor een goed doel!’ Deze actie is een gezamenlijk initiatief in de maand oktober van de PLUS van Reijen, voetbalclub RKVVO en de auteur van het boek Mijn leven is een sportveld. De deelnemende jongens en meisjes gingen enthousiast aan de slag met allerlei voetbalvormen- en technieken onder leiding van voetbaldocent Jef Vels van Holland Soccerways. Stoppen en passen, parcours afleggen, afronden op doel en diverse partijspelen kwamen aan bod. Het sportevenement werd in het clubgebouw afgesloten met een loterij en de bekendmaking van het Talent van de dag. Dat werd de kleine, achtjarige Damien van Roosmalen. Rond half twee gingen de moegespeelde kinderen met hun ouders voldaan naar huis, een ervaring rijker.

“Waarom ik dit organiseer?” geeft Daniëlle van Bakel, auteur van het boek Mijn leven is een sportveld tijdens de Meet & Greet in het clubgebouw aan. “Graag deel ik mijn passie voor sport met anderen. Met het Jeugd voetbalcircuit wil ik de Veldhovense jeugd iets extra’s meegeven. Als ik terugdenk aan mijn eigen actieve sporttijd, hoeveel voldoening heb ik toen gehad van het handballen en later van het voetballen. Het gaat er niet alleen om resultaat te behalen, maar ook om samen te sporten en verantwoordelijkheid te dragen. En vooral dat je er plezier aan beleeft. De basis van alle vormen van sportbeoefening is, dat je er lol aan hebt. Zoals ik kon zien, is dat vandaag helemaal gelukt!”

Road to Rio 2016 voor kankeronderzoek

Van Bakel vervolgt: “Het tweede, achterliggende doel van de actie ‘Sportief, plus voor een goed doel!’ in Veldhoven is het genereren van geld voor speciaal kankeronderzoek. Mijn partner is enkele jaren geleden na een lange behandelperiode in het Radboudumc overleden aan beenmergkanker, een ernstige en niet te genezen vorm van kanker. Als ambassadeur van het Radboud Oncologie Fonds maak ik me hard voor meer naamsbekendheid van het fonds en het inzamelen van geld voor onderzoek. Met positieve onderzoeksresultaten en nieuwe behandelmethodes zijn andere kankerpatiënten in de nabije toekomst wellicht wel te helpen. Als oud-topsporter heb ik daarom met mijn boek Mijn leven is een sportveld een missie. Met mijn Road to Rio 2016 wil ik realiseren, dat er bij de start van de Olympische Spelen in Brazilië (augustus 2016) minimaal 5.000 boeken zijn verkocht. Ik hoop daarom dat ook bedrijven en maatschappelijke organisaties mijn boek kopen. Een deel van de opbrengst van mijn boek is bestemd voor het oncologiefonds. Daar ga ik voor!”

Steun voor het goede doel

Veldhovenaren kunnen tot en met 31 oktober aanstaande hun steentje bijdragen aan de actie door bij PLUS van Reijen hun lege flessenbon te doneren voor het Radboud Oncologie Fonds. Daarnaast is er in de supermarkt tijdens de Meet & Greets met de auteur op zaterdag 25 en zondag 26 oktober tussen 13.00-17.00 uur de mogelijkheid om het boek Mijn leven is een sportveld te kopen. Daniëlle van Bakel zal het boek dan ter plekke signeren en geeft tevens informatie over het oncologiefonds en tips voor zelf op te zetten acties. Iedereen die een boek koopt, maakt bovendien kans op een van de drie fruitpakketten ter waarde van € 25,00.

 

/
JoomSpirit